Themabijeenkomst

Elke 6 tot 8 weken, op een woensdagavond, bespreek ik een onderwerp dat jou kan helpen meer inzicht te krijgen in jezelf, je naasten, de mensen in je leven en de wereld om je heen.ondersteuning tijdens je proces van innerlijke groei

Tijdens zo’n bijeenkomst deel ik mijn kennis en zichten over uiteenlopende zaken met betrekking tot zelfverwezenlijking, spiritualiteit en holistisch leven. Er is ook tijd voor vragen en het delen van informatie.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen, of je nu net je eerste stappen zet op jouw pad van bewustwording of dat je al veel langer ‘onderweg’ bent maakt niets uit.

De volgende themabijeenkomst gaat over het trainen van de geest

DENKEN IS CREËREN

Onze geest is een belangrijk deel van ons mens zijn. Het denken onderscheid ons namelijk van de dieren. Helaas is het grootste deel van de mensheid vergeten waar ons denken voor dient en hoe we het kunnen gebruiken.
Tegenwoordig leren we op school onze geest zoveel mogelijk te gebruiken als database van externe informatie. Sommige info interessant en misschien ook belangrijk. Maar we leren niet meer onze denkgeest te gebruiken waar deze oorspronkelijk voor bedoeld is; het bewust creëren van ervaringen. 

 

Bewust denken
We zijn hier om onszelf als mens te ervaren en we hebben de macht om bewust te kiezen wat we willen ervaren. Dat zit als het ware ingebouwd in ons systeem. Maar doordat we hier niet meer bewust van zijn maken we er dus geen gebruik van. Dat wil zeggen, we maken er wel gebruik van maar daar hebben de meeste mensen totaal geen weet van.
De meer bewuste mens heeft waarschijnlijk al weleens gelezen of gehoord dat we onze eigen realiteit creëren door middel van de keuzes die we maken. En dat klopt. Dat is hoe we oorspronkelijk ‘gemaakt’ zijn. Iedereen is de schepper van z’n eigen realiteit.
In de meeste gevallen creëren we niet door bewust gebruik te maken van onze gedachtenkracht en zien we achteraf pas wat we gecreëerd hebben. En we zijn al helemaal niet bewust van de gevoelens en emotie die achter deze creatie zat. Op deze manier loop je dus altijd achter de feiten aan.
Door je meer bewust te worden van je eigen gedachten, de verhalen die je jezelf verteld, kan je erachter komen hoe en wat je aan het creëren bent.

De enige plek waar je iets in je buitenwereld kunt veranderen is binnenin je.
Ons systeem raakt in de war doordat we tegenwoordig van buiten naar binnen leven terwijl we oorspronkelijk van binnen naar buiten leven. Hierdoor creëren we chaos in ons leven. We kijken naar buiten en willen daar verandering aanbrengen en gaan naar buiten gericht aan de slag. Maar de enige plek waar je iets in je buitenwereld kunt veranderen is binnenin je. In je denkgeest. Denken is creëren.

Je bent niets anders dan puur energie.
Je bent oorspronkelijk niet je gedachten maar pure energie. Door het systeem van de menselijke ervaring is het wel zo dat je door middel van je gedachten, in combinatie met je gevoelensen emoties, je realiteit vormgeeft. Dus wat je uitzendt is wat je terug gespiegeld krijgt.
Je leven zoals het nu is, is een afspiegeling van wie je bedacht hebt dat je bent.

Denken is creëren.
Er zijn verschillende manieren/frequenties van denken;

  • Bedenken        Creëren, Fantaseren
  • Overdenken    Zorgen maken, tobben
  • Nadenken       Onderzoeken

In de ‘Geluksindustrie’ leer je om niet meer te denken en vooral mee te gaan op de stroom, in de flow zijn. Dat geeft een heel licht en vrij gevoel. Een geluksgevoel!  Maar zo’n geluksgevoel is tijdelijk. We zijn denkende wezens, dat is onze kracht, dus we kunnen niet nietdenken. We kunnen wel tijdelijk gedachteloos zijn, niet bewust van onze gedachten. Maar als je meer je wezenlijke zelf wilt leren kennen om van daaruit je leven bewust vorm te geven en te ervaren, is die flow van gedachteloosheid niet het middel om dat te bereiken.
Wat wel werkt is het stoppen met je te identificeren met je gedachten.
Overdenken, tobben en zorgen maken veroorzaakt pijn en lijden en houdt je gevangen in een loopvan dezelfde soort gedachten en dus ook dezelfde soort creaties en ervaringen. Logisch dat je daarvan af wilt en een gevoel van vrijheid (vrij van pijn en lijden) wilt ervaren, we willen toch allemaal liever een geluksgevoel ervaren?!

Denken is onze kracht
De kunst is om je bewust te worden van je gedachten.
Waar gaan je gedachten over? Waar komen ze vandaan? Zijn het wel jouw eigen gedachten? Veel gedachten komen namelijk van buitenaf onze denkgeest in. Denk maar aan de invloed van reclames en muziek.
Door jezelf en je denken te kennen weet je wat jouw eigen gedachten (en dus creaties) zijn. Zo kan je geest niet of nauwelijks vervuild raken en je creaties niet of nauwelijks verstoord worden.
Even een kleine test om te ervaren hoe jouw gedachten beïnvloed worden;
Neem eens een moment om na te denken over je gedachten. Als je dat nu op dit moment doet gaan je gedachten waarschijnlijk over hetgeen je net gelezen hebt…. Hier ervaar je gelijk dat veel van je gedachten van buitenaf geïnstigeerd worden. Daar is op zich niets mis mee. Input van buitenaf kan je gedachten en creaties ook positief beïnvloeden. Maar alleen als je hier dus ook weer bewust van bent. Het is van groot belang dat je bewust bent van je eigen (gedachte)programma’s, overtuigingen, emoties en gevoelen. Bewust van de verhalen die jij jezelf verteld.

Themabijeenkomst DENKEN IS CREËREN
Woensdagavond 17 oktober 20.00 uur.
Aanmelden voor deelname via whatsapp : 0628229446
Of gebruik het contactformulier op de website: https://www.vitalitijd.nl/contact

Aanvang; 20.00 uur
Deur open; 19.45 uur
Financiële bijdrage; €13,-

Aanmelden

Voor jouw zelfverwezenlijking,
Mariëlle