nieuwsbrief maart ’21

Maart is de ideale maand om te detoxen.
Heerlijk hè, de lente is in aantocht! Heb je al gezien dat in de natuur nieuw leven begint te ontluiken? Voel je ook de kriebels om uit die “winterenergie” te stappen en je mind en lichaam op te schonen? Detoxen van alles waar je niet blij van wordt. 

Een soort voorjaarsschoonmaak in je hoofd en je leven!
Zoals bijvoorbeeld het loslaten van angst.
Angst heeft oorspronkelijk een levensreddende functie maar op langere termijn heeft het een destructief effect. 
Angst verzwakt namelijk je immuunsysteem. Angst maakt je wereld kleiner, het kan onder andere leiden tot eenzaamheid en depressie. 
Een ander belangrijk aandachtspunt is dat we door langdurige angstgevoelens onze kracht heel makkelijk afstaan. Het lijkt alsof ons gezonde verstand blokkeert. En we laten de regie van ons leven aan anderen over. 

“Het grootste probleem van de wereld is dat mensen zichzelf als machteloos ervaren” – Lao-Tze

Inzicht in het functioneren van onze emoties, gedachtenkracht en oorspronkelijke blauwdruk is een essentieel aspect van ons zelfbewustzijn. Door meer zelfbewustzijn is er minder kans dat onze emoties, waaronder angst, onze gedachten als het ware gijzelen en we ons machteloos voelen. Wanneer we meer bewust zijn van ons oorspronkelijke zelf, zijn we beter in staat om onze mind te beheersen en uit de vicieuze cirkel van negatieve/angst gedachten te stappen. 

“Waar gebrek aan zelfbewustzijn is, zal automatisch angst zijn”

In de masterclass: de kracht van onze denkgeest wil ik je graag vertellen waarom het van vitaal belang is om controle te hebben over je eigen denkgeest. De belangrijkste reden: DENKEN IS CREËREN!
Onze denkgeest is een belangrijk deel van ons menszijn. We zijn helaas vergeten waar ons denken oorspronkelijk voor dient en hoe we het kunnen gebruiken. Sterker nog, het lijkt wel of we helemaal niet meer wíllen denken. We willen graag van al die drukte in ons hoofd af. Best logisch als je bedenkt dat de meeste van onze gedachten niet eens werkelijk van ons zelf zijn!
 
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer inzicht in je eigen denkgeest, meld je dan aan voor deze online masterclass op woensdagavond 31 maart a.s. 
 Op dinsdagavond 23 maart is er een gratis online samenzijn. In de vorige nieuwsbrief had ik je hier al voor uitgenodigd. Wil je het nog eens nalezen? Dat kan via deze link.
En deelnemen kan via de groene knop onderaan deze mail. 
 
Ps 1. Donderdag 1 april bestaat vitalitijd 20 jaar. Wie jarig is trakteert dus houd je mailbox in de gate!

Ps 2. Heb je behoefte om je fysieke lichaam in beweging te zetten? Op maandagavond, woensdag- en vrijdagochtend geeft ik online equilibriumtrainingen. Meer informatie
op deze pagina.