Mijn inzicht over Karma

Mijn inzicht over Karma

In mijn vorige email vertelde ik je al hoe de soulrealignement mij geholpen heeft de kwaliteit van mijn leven te verbeteren. Een volgende keer vertel ik je daar meer over. In deze update vertel ik je graag over een dieper besef van karma en de invloed op mijn dagelijkse realiteit.   Toen ik afgelopen zomer de volgende laag van mijn proces in ging werd ik geconfronteerd met keuzes die ik in mijn leven gemaakt heb en vooral de invloed die deze keuzes hebben op mijn leven. Ik leerde o.a over drie misvattingen die er zijn mbt karma en hoe deze misvattingen mij (en jou waarschijnlijk ook!) bij mijn oorspronkelijke kracht weg hielden.   Het meest indrukwekkend vond ik de inzichten die ik kreeg over familiekarma en de verschillende schaduwzelfpersoonlijkheden die daaruit kunnen ontstaan. Schaduwzelfpersoonlijkheden klinkt misschien een beetje griezelig maar dat valt mee hoor! Het zijn gedragingen die ontstaan zijn vanuit programma’s die zich in ons onderbewustzijn afspelen, dit zijn programma’s die komen vanuit familiekarma. Aangezien het programma’s zijn, zijn het dus geen authentieke gedragingen. Het aanpakken van familiekarma is misschien wel het grootste en tevens meest bevrijdende wat je jezelf kan geven. (Daarover een andere keer meer)

Wat is karma?

Karma is een energetisch mechanisme waardoor een keus een consequentie creëert. Van karma wordt meestal gezegd dat het de wet van oorzaak en gevolg is. Ik noem het liever Keus en Consequentie aangezien alles in ons leven bepaalt word door de keuzes die we maken en iedere keus een consequentie heeft. Karma heeft niet alleen met vorige levens te maken. Ieder moment van de dag creëren we namelijk karma door de gedachten die we denken en de keuzes die we maken. Karma bepaalt wat we aantrekken. De soorten mensen, situaties en kansen. Ieder moment van iedere dag. Positief en negatief karma zijn volledig subjectief voor ieder van ons als individu. Het is daardoor ook niet mogelijk om algemene regels vast te stellen die een gelukkig leven garanderen. Wel kun je er achter komen hoe jouw persoonlijke karmische besturingssysteem werkt.

Karma is geen straf

Sommige esoterische stromingen leren ons dat karma bestaat om ons lessen te leren en als er iets ‘fout’ gaat in ons leven dan zal dat waarschijnlijk komen omdat we een les te leren hebben. Als we veel pech hebben reageren we met; ” ik zal in een vorig leven wel slechte dingen gedaan hebben en moet nu de prijs daarvoor betalen”….. ONZIN!!! Karma heeft niets maar dan ook helemaal niets met straf te maken. Er is namelijk geen autoriteit buiten ons die bepaalt wat goed of slecht is. We zijn hier allemaal om onszelf te ervaren in ons mens-zijn. Op alle mogelijke manieren. Wij bepalen helemaal zelf op welke manier we onszelf ervaren.   Opmerkingen als ; ” wie goed doet, goed ontmoet. En wat je uitzendt krijg je terug” worden ook vaak geassocieerd met karma. Dit is niet helemaal correct. En dat is misschien wel een opluchting voor je als je altijd goed, lief en aardig bent voor iedereen en je daar weinig van terugziet. Het is niet zo dat de wet van karma bij jou niet werkt! Of dat je gestraft wordt omdat je bijvoorbeeld in je vorige leven slecht geweest bent! Het heeft allemaal weer te maken met keus en consequentie.

Voor jouw zelfverwezenlijking,
Mariëlle Smit

karma en creatie